Aubergineröra med yoghurt

Aubergineröra med yoghurt och vitlök. Rostade auberginer som mixas till en sås eller röra tillsammans med olivolja, vitlök, persilja, citronsaft och sedan blandas med yoghurt.
Passar att servera till grillat, på meze, buffébord, som pålägg till bröd, röra och sås till det mesta.

6 portioner aubergineröra med yoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk hackad persilja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl matyoghurt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort blomfästet på auberginerna. Skölj dem och dela dem i halvor på längden.
  3. Lägg dem i en ugnsform och baka dem mjuka i 40 minuter.
  4. Skala och klyfta vitlök. Lägg med att bakas hela bredvid auberginehalvorna i 15 minuter.
  5. Ta ut och låt allt svalna.
  6. Hacka persilja och lätt i en skål.
  7. Tillsätt citronsaft, olivolja, salt, peppar samt vitlöken.
  8. Gröp ur auberginefruktköttet med en sked. Släng skalet. Grovhacka auberginefruktköttet och lägg i skålen.
  9. Mixa till en röra med en stavmixer. Det går också att hacka auberginen fint för hand och röra ihop.
  10. Smaka av röran med yoghurt, salt och peppar samt ev. citronsaft och en nypa socker.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer