Asiatisk glaze

Asiatisk glaze eller marinad att pensla samt marinera grillat som ex. kycklingfilé, grönsaker, spett, fläskfilé eller fisk som lax.

4 portioner asiatisk glace

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt eller 1,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk färsk hackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vegetabilisk olja ex. solrosolja eller rapsolja
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl japansk ljus soja
  • 1 tsk honung
  • 3 msk limesaft

Tillagning

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka ingefära och lägg med chilin.
  3. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Blanda olja, sesamolja, soja, honung samt limesaft till en jämn glace. Glacen är klar att användas att pensla på vid grillning och/eller att marinera kött eller grönsaker i.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer