Aperol On the Rocks

Aperol On the Rocks - eller Aperol med is - en sötsur och aptitretande iskall Italiensk fördrink eller aperitif. Aperol har en kryddig, söt och aningen bitter smak av apelsin och örter. 

Som tilltugg till drinken passar lite antipasti som lufttorkad skinka, oliver, salami, ost, lantchips, nötter osv.
 

1glas Aperol On the rocks

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 8-12 cl Aperol aperitif
  • 2 cl sodavatten (valfritt)
  • 1-3 klyftor eller skivor apelsin eller blodapelsin
  • 7-9 isbitar, ca

Tillagning

  1. Fyll tumbler, whiskyglas eller liknande lågt glas (Duralex funkar med) med isbitar och fyll på med aperol och sist en skvätt sodavatten. Aperol är rätt söt så lite sodavatten på toppen lättar upp men är valfritt.
  2. Garnera med tunt skurna apelsinklyftor eller skivor.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer