Anti-hälsokaka Chocolat Chip-kaka

Anti-hälsokaka eller Chocolat Chip-kaka. En mjuk kaka med bitar av mjölkchoklad och vit choklad.
En riktigt mäktig kaka som du kan servera som den är eller med vaniljglass till dessert.

14 - 18 bitar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölkcholkad (grovt hackad)
  • 2 dl vit chocklad (grovt hackad)
  • 0,5 msk smör att smörja form med
  • 1 tsk kakao
  • 1 rund form, typ sockerkaksform eller liknande

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen grovt och lägg i en skål.
  3. Smält smör i en kastrull.
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat i en stor bunke.
  5. Tillsätt socker, farinsocker och därefter ägget. Blanda.
  6. Rör i smöret till en fast och jämn smet.
  7. Tillsätt chokladen och vänd runt den.
  8. Smöra en rund form. Tillsätt och vänd runt kakaon så att den fastnar i smöret.
  9. Tryck ut degen i formen.
  10. Gräddas kakan i 35 minuter.
  11. Kakan serveras som den är eller med vaniljglass.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer