Äppelringar torkade äppelsnacks

Äppelringar eller torkade äppelsnacks. Gott som snacks eller torkad frukt till vandring och utflykt. Torkade äppelringar är dessutom mycket nyttiga.
Att torka ringar av äpple är enkelt men tar några dagar.
Det finns också torkmaskin att köpa. Följ då manualen.
Torkade bitar äpple är gott i musli och fil till frukost.
Välj äpplen av god gärna svensk sort som ex. Aroma. Gärna ekologiska.
Du behöver träspett eller bomullssnören att hänga upp ringarna i alt. galler att lägga dem på.

30 torkade äppelringar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 3 dagar
  • Klart på: 3 dagar 15 min

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 0,5 dl citronsaft (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj och skala (valfritt) äpplena.
  2. Kärna ur dem.
  3. Skär dem i 0,5 cm tjocka ringar.
  4. Pensla dem ev. med citronsaft om du vill att äppelringarna ska hålla sig ljusa och ej mörkna så mycket. Det gör inget om de mörknar dock.
  5. Trä upp äppelringarna på spett eller snöre och häng upp eller ställ upp äppelringarna att torka i ca tre dygn. Använd fantasin och bygg eventuellt en ställning av något städträskaft eller spänn upp snöre. Se till så att luft kommer till runt om äppelringarna så att de torkar fint.
  6. De kan också torkas på galler - gärna på ett varmt ställe ex. en bit över ett element.
  7. De kan också torkas på galler i ugn på 50 grader i några timmar ex. över natten.
E-mail
Medel: 3.9 (12 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer