Äppelmuffins äpplemuffins muffins med äpple

Äppelmuffins eller äpplemuffins. Hembakta muffins med bitar av äpple.
Du behöver 12 st muffinsformar, 7 cm diameter alternativt kan du använda en muffinsplåt.

12 st äppelmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 100 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st små äpplen
  • 1 msk smör
  • 2 msk socker
  • 0,5 msk kanel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i bitar eller klyftor.
  3. Sätt på en panna på medelvärme och stek äppelbitarna i smör, kanel och socker några minuter. Ta av från värmen.
  4. Rör under tiden ihop muffinssmeten: Vispa upp ägg och socker i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron och tillsätt mjölken. Rör ner smör och mjölkblandningen i äggblandningen.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned i äggsmeten och rör ihop till en jämn muffinssmet.
  6. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt eller på en bakplåt (ta då ev. dubbla muffinsformar) och fördela smeten i dem, lägg i äppelbitar och tryck ner dem lite.
  7. Grädda äppelmuffinsen i ugnen i 20-25 minuter tills de fått fin färg och har stelnat i mitten.
E-mail
Medel: 4.2 (14 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer