Äppeljuice

Äppeljuice är gott på färskpressade smakrika äpplen som Ingrid Marie, Cox Orange, Gravensteiner eller Aroma.
Ska du göra äppeljuice eller äppelmust (som är utan tillsatt vatten och socker och bara juice av krossade samt silade äpplen) så behöver du helst en råsaftcentrifug eller juicepress. Finns elektriska att köpa.
Alternativt så kan man riva äpplen i en skål med silduk och sedan pressa ur musten. Håller då tre dagar i kylskåp i flaska.

ca 1 liter äppeljuice

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 kg äpplen

Tillagning

  1. Skölj äpplena, släng växtdelar och kärnhus.
  2. Äppeljuice i råsaftcentrifug eller juicepress: skär äpplena i bitar och kör dem i råsaftcentrifug eller juicepress.
  3. Äppeljuice för hand: riv äpplena grovt med skal.
  4. Lägg fruktmassan i en silduk i en bunke.
  5. Press ut äppeljuicen genom att vrida ur silduken.
  6. Njut av äppeljuicen direkt. Gärna med is. Eller ställ att kallna i kanna, karaff eller flaskor i kylen.
  7. Mer hållbar (pastöriserad) äppeljuice (ca 4 mån) får du om du sjuder flaskorna utan kork i 70 graders vatten i 30 minuter i en stor kastrull och sedan skruvar på korken. Du kan också värma flaskorna ståendes i ugnen på 120 grader i 30 minuter utan kork som du sedan sätter på direkt. Glöm ej att sterilisera korkarna också genom att förslagsvis koka dem.
E-mail
Medel: 3.9 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer