Äppeldessert med kanelsmulor

En god kall obakt äppeldessert som är en variant av äppelkaka med skorpmjöl som du rör ihop med smör, socker och kanel till en smulig god röra som sedan varvas med äppelmos. Toppa med vispad grädde. Det blir också gott med vaniljglass eller vaniljsås.
En god, snabb och enkel dessert du kan laga utan ugn.
En variant av denna dessert är att baka en äppelkaka genom att bre ut äppelmos i botten på en form, strö över ströbröd, socker samt kanel och sedan skiva över smör och grädda i 225 grader i 10 minuter.

4 portioner äppeldessert med kanelsmulor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 5 dl äppelmos
  • 50 gram smör
  • 3 dl skorpmjöl
  • 3 msk socker, farinsocker eller muscovadosocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl grädde
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm kanel
  • 0,5 tsk socker

Tillagning

  1. Smält smör och värm tills det är ljust brynt i en kastrull.
  2. Rör i ströbröd, socker och kanel till en smulig röra.
  3. Vispa grädden så att den är lös. Smaksätt den med vaniljsocker, kanel och socker.
  4. Skeda upp någon msk äppelmos i portionsglas eller ett lager i en stor form.
  5. Varva med kanelsmulorna i ex. två lager.
  6. Toppa med vispad grädde, glass eller vaniljsås.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer