Äppeldessert med kanelsmulor

En god kall obakt äppeldessert som är en variant av äppelkaka med skorpmjöl som du rör ihop med smör, socker och kanel till en smulig god röra som sedan varvas med äppelmos. Toppa med vispad grädde. Det blir också gott med vaniljglass eller vaniljsås.
En god, snabb och enkel dessert du kan laga utan ugn.
En variant av denna dessert är att baka en äppelkaka genom att bre ut äppelmos i botten på en form, strö över ströbröd, socker samt kanel och sedan skiva över smör och grädda i 225 grader i 10 minuter.

4 portioner äppeldessert med kanelsmulor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 5 dl äppelmos
  • 50 gram smör
  • 3 dl skorpmjöl
  • 3 msk socker, farinsocker eller muscovadosocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl grädde
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm kanel
  • 0,5 tsk socker

Tillagning

  1. Smält smör och värm tills det är ljust brynt i en kastrull.
  2. Rör i ströbröd, socker och kanel till en smulig röra.
  3. Vispa grädden så att den är lös. Smaksätt den med vaniljsocker, kanel och socker.
  4. Skeda upp någon msk äppelmos i portionsglas eller ett lager i en stor form.
  5. Varva med kanelsmulorna i ex. två lager.
  6. Toppa med vispad grädde, glass eller vaniljsås.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer