AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Njut av nyplockade svenska saftiga äpplen. De är goda och nyttiga som de är men kan också användas till...
Sök
Android

Äggvåfflor våfflor och våffelsmet med ägg

Äggvåfflor våfflor och våffelsmet med ägg Äggvåfflor. Våfflor och våffelsmet med ägg. Klassiska våfflor med ägg i smeten.
Vill du ha frasiga våfflor ska du söka efter frasvåfflor här på receptfavoriter. Äggvåfflor är mer matiga i konsistensen.
Servera äggvåfflorna nygräddade med vispad grädde och sylt som ex. jordgubbssylt, blåbärssylt eller hjortronsylt. Eller socker. Eller glass.
Överkurs är att vispa äggvitorna och blanda i smeten som då blir fluffigare våfflor.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.4 av 5 (Antal röster: 7)
ca 10 äggvåfflor
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
Klart på: 30 min

Ingredienser:

  • 150 gram smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk, 3%

Tillagning:

  1. Förbered ev. vispad grädde samt sylt om du vill ha det till våfflorna och ställ i kylen.
  2. Gör våffelsmeten: smält smöret och sätt det åt sidan att svalna i rumstemperatur.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  4. Rör i mjölk lite i taget.
  5. Värm ett våffeljärn.
  6. Rör i nästan allt smör (spara någon matsked i kastrullen att pensla våffeljärnet med) samt rör till en jämn våffelsmet.
  7. Rör i äggen. Överkurs är att separera äggulor och vitor först. Vispa sedan vitorna till hårt skum. Vänd i äggulor och vispad äggvita.
  8. Pensla våffeljärnet första gången med lite av smöret från kastrullen du smält smöret. Pensla lite mindre andra gången och sedan brukar det inte behöva penslas.
  9. Grädda 3/4 dl - 1 dl smet i våffeljärnet och grädda våfflan några minuter (3 minuter) tills den är guldbrun. Fortsätt grädda våfflor tills smeten är slut.
  10. Lägg upp på galler eller fat efterhand. Du kan såklart servera dem så fort de är klara också.
  11. Servera äggvåfflorna nygräddade med vispad grädde och sylt som ex. jordgubbssylt, blåbärssylt eller hjortronsylt. Eller socker. Eller glass.


 

Fler recept ur samma kategori som Äggvåfflor våfflor och våffelsmet med ägg:

Kanelsnurror
Kanelsnurror. Snurrade kanelbullar med smör, socker och kanel.
Istället för kanel, socker och smör kan du fylla med 100 gram riven mandelmassa och 50 gram smör. Istället för kanel i fyllningen kan du ta 1 msk vaniljsocker för vaniljsnurror.
Chokladkräm
Chokladkräm. Recept på god chokladkräm till fyllning av tårta och bakverk.
Chokladkakor med chokladbitar, sirapskakor, apelsinkakor eller nötkakor
Chokladkakor med chokladbitar, sirapskakor, apelsinkakor eller nötkakor. På bilden kakor med nötter. Amerikanska klassiska kakor sk cookies.
När du bakar egna kakor eller cookies kan du smaksätta och variera med chokadbitar, sirap, apelsin eller nötter.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Vinbärsvin
Vinbärsvin av hälften röda vinbär och hälften svart vinbär. För mer tips om utrustning mm se artikel här på receptfavoriter om eget vin av bär och frukt.
Rabarberpaj med havregryn
Rabarberpaj med havregryn. En smulpaj med mer havregryn i smuldegen.
God med vaniljsås eller vaniljglass till fika, efterrätt eller dessert.
Klassiska semlor
Klassiska semlor. En hembakt semla slår det mesta. Baka egna goda semlor med detta klassiska semmelrecept.
Lite tips till semmelfyllning: blanda och mosa ut mandelmassan med lite av inkråmet till vetebullarna och en liten skvätt grädde (ca 1 msk). Vispa grädden med lite florsocker eller vaniljsocker (ca 0,5 tsk).
Vill du variera klassisk semla kan du smaksätta fyllningen i dina hembakta semlor med likör som amaretto, konjak eller calvados. Grädden kan man också ha lite vaniljsocker i.
Se alla recept ur kategorin Övrig svensk mat

Gilla oss på Facebook