AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Semlor, fastlagsbullar eller fettisdagsbullar - kärt barn har många namn - så också våra goda gräddiga...
Sök
Android

Äggstanning

Äggstanning Äggstanning till en paj. Äggsmet som du har till pajfyllningar. Fyll pajskalet med fyllningen i bitar som tex kycklingkött, paprika, broccoli och rödlök. Häll sedan över äggstanningen och baka pajen. Pensla gärna pajskalet med ägg när tar ut den ur ugnen och innan du häller på fyllningen så håller pajskalet tätt.
En knivsudd curry är också gott i äggstanning.
Mjölken kan ersättas helt eller delvis av grädde ex. 1 dl grädde och 1,5 dl mjölk. Gräddfil eller matyoghurt går också bra att byta 1 dl mjölk mot.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.1 av 5 (Antal röster: 15)
Äggstanning till en paj
Förberedelse: 2 min
Tillagning: 2 min
Klart på: 4 min

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning:

  1. Blanda ägg med mjölk, salt och vitpeppar i en skål.
  2. Nu är äggstanningen redo att användas till paj.


 

Fler recept ur samma kategori som Äggstanning:

Snabb äppelpaj eller äppelkaka
Snabb äppelpaj eller äppelkaka. Kanske den mest lättlagade äppelpajen eller äppelkakan. Ingen smuldeg att blanda - äpplen, socker, mjöl och smör samt mandel gräddas i en ugnsform.
Servera äppelpajen med vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass eller vispad grädde.
Tobbes köttfärspaj
Tobbes köttfärspaj. Paj med köttfärs gratinerad med ost. Servera köttfärspajen något avsvalnad, gärna med lite crème fraiche eller grekisk yoghurt samt en blandad grönsallad och tomatsallad.
Havregryn kan ersättas med vetemjöl i pajdegen. Minska då vattnet till 3 msk.
Paj med svamp, svamppaj
Paj med svamp. Svamppaj. Detta recept på paj med svamp och ost är god till buffe och till midsommarbordet, picknick samt kräftskivan. Svamppaj passar också till nattamat.
Riktigt god blir svamppajen med riven pecorinoost, västerbotten eller mozzarellaost.
Se alla recept ur kategorin Pajrecept
Salladsdressing med fransk senap och kapris
Salladsdressing med fransk senap och kapris passar till den mesta sallad. God till potatissallad, blandad sallad, sallad med lax, ägg och mycket annat.
Mördeg
Mördeg utan ägg till kakor, desserter och pajer. Pajdeg till söta pajer.
Med strösocker blir mördegen knaprigare med florsocker blir den smuligare och sandigare men lättare att blanda till deg.
Grekisk pastasallad
Grekisk pastasallad. En god pastasallad med fetaost, oliver, rödlök, gurka, tomater, isbergssallad, svartpeppar och oregano.
Blir också god med fullkornspasta. Vegetarisk men man kan ha i bitar av korv om man vill.
Se alla recept ur kategorin Kall mat
Risgrynspudding med saffran
Risgrynspudding med saffran. Gott med saftsås, sylt, färska bär samt vispad grädde.
Risgrynspudding med saffran är ett gott och praktiskt sätt att ta tillvara överbliven risgrynsgröt.
En dessert eller mellanmål.
Godast blir det med hemkokt risgrynsgröt men man kan också köpa färdig.
Italienska maränger
Italienska maränger med sockerlag som blir extra spröda hembakta maränger. Maränger med ättika.
Marängsmeten till italienska maränger kan också användas till spröd hemgjord marängbotten.
På sommaren eller om det är hög luftfuktighet kan marängerna bli lite klibbiga men är goda ändå.
Bräckt skinka med ägg
Bräckt skinka med ägg. Stekt skinka med stekt ägg - här på rostat bröd eller bagel med färskost, skånsk senap samt en grönsallad med tomat samt senapsdressing.
En god och lättlagad lunch eller vardagsmiddag.
Istället för rökt skinka kan du ta överbliven julskinka eller kassler.
Sök efter senapsdressing här på receptfavoriter om du vill ha det på salladen.
Ta valfritt bröd som ljust franskbröd, 2 ljusa frallor eller bagels.
Se alla recept ur kategorin Äggrecept

Gilla oss på Facebook