Äggnudlar med tofu, broccoli och svamp

Äggnudlar med tofu, broccoli, svamp samt purjolök. God, nyttig och vegetarisk wok med äggnudlar. Snabb är den också att laga.

Istället för tofu (om du ej vill ha vegetariskt) kan du ta kycklingfilé och strimla samt steka i bitar med salt och peppar och sedan blanda likt tofun i woken.

2 portioner äggnudlar med tofu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 tsk hackad ingefära
  • 0,5 tsk chiliflakes eller 0,5-1 röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk matolja som rapsolja, solrosolja eller valfri
  • 3 msk sesamolja
  • 4 msk ljus japansk soja
  • 2 msk ostronsås
  • 150 gram tofu naturell
  • 1 huvud broccoli
  • 0,5 purjolök
  • 10 champinjoner
  • 3 nystan äggnudlar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till äggnudlarna.
  2. Rensa, skölj och skär under tiden purjolök i strimlor, svamp i grova skivor samt broccolin i buketter.
  3. Lägg ned nudlarna i det kokande vattnet tillsammans med 0,5 tsk salt samt broccolibuketterna.
  4. Koka i 4-5 minuter. Häll sedan av och låt stå och hålla värmen.
  5. Skala och finhacka under tiden ingefära och vitlök samt ev. chilifrukt (om du ej använder chiliflakes).
  6. Skär tofun i tärningar. Skölj och skär svampen i grova skivor.
  7. Värm en wok eller stekpanna (gärna med höga kanter).
  8. Fräs vitlök, ingefära, chili och purjolök i matolja någon halv minut utan att det bränns.
  9. Tillsätt svampen och fräs runt någon halv minut.
  10. Tillsätt tofun och fräs den någon halv minut.
  11. Tillsätt sesamoljan, sojan, ostronsås samt nudlar och broccoli.
  12. Vänd runt och blanda väl. Smaka av med ev. mer soja eller ostronsås för lagom sälta.
  13. Klart att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer