Äggnudlar med tofu, broccoli och svamp

Äggnudlar med tofu, broccoli, svamp samt purjolök. God, nyttig och vegetarisk wok med äggnudlar. Snabb är den också att laga.

Istället för tofu (om du ej vill ha vegetariskt) kan du ta kycklingfilé och strimla samt steka i bitar med salt och peppar och sedan blanda likt tofun i woken.

2 portioner äggnudlar med tofu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 tsk hackad ingefära
  • 0,5 tsk chiliflakes eller 0,5-1 röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk matolja som rapsolja, solrosolja eller valfri
  • 3 msk sesamolja
  • 4 msk ljus japansk soja
  • 2 msk ostronsås
  • 150 gram tofu naturell
  • 1 huvud broccoli
  • 0,5 purjolök
  • 10 champinjoner
  • 3 nystan äggnudlar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till äggnudlarna.
  2. Rensa, skölj och skär under tiden purjolök i strimlor, svamp i grova skivor samt broccolin i buketter.
  3. Lägg ned nudlarna i det kokande vattnet tillsammans med 0,5 tsk salt samt broccolibuketterna.
  4. Koka i 4-5 minuter. Häll sedan av och låt stå och hålla värmen.
  5. Skala och finhacka under tiden ingefära och vitlök samt ev. chilifrukt (om du ej använder chiliflakes).
  6. Skär tofun i tärningar. Skölj och skär svampen i grova skivor.
  7. Värm en wok eller stekpanna (gärna med höga kanter).
  8. Fräs vitlök, ingefära, chili och purjolök i matolja någon halv minut utan att det bränns.
  9. Tillsätt svampen och fräs runt någon halv minut.
  10. Tillsätt tofun och fräs den någon halv minut.
  11. Tillsätt sesamoljan, sojan, ostronsås samt nudlar och broccoli.
  12. Vänd runt och blanda väl. Smaka av med ev. mer soja eller ostronsås för lagom sälta.
  13. Klart att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer