Ägghalvor med skagenröra

Lite lyxigare ägghalvor som är goda till sillbordet vid påsk, midsommar eller jul. Du kan byta ut alla eller en del av räkorna med andra skaldjur som kräftstjärtar, krabbkött, hummerkött eller crabsticks.
Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 10 ägghalvor. Gör gärna några extra om du är osäker och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.
Istället för att skala egna räkor kan du köpa 0,5 pkt skalade i lag eller ca 2 dl frysta eller färska räkor utan skal.

5 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 msk finhackad rödlök

Tillagning

  1. Koka äggen hårda ca 8-9 minuter.
  2. Kyl i kallt vatten.
  3. Gör skagenröran: Skala räkor eller krama ur vattnet ur frysta (tinade) räkor eller krama ur vattnet räkor i lag. Lägg dem i en skål.
  4. Tillsätt hackad dill, majonnäs och creme fraiche (eller matyoghurt), salt, svartpeppar, pressad citron samt hackad rödlök.
  5. Blanda ihop till en röra.
  6. Skala och dela äggen i halvor.
  7. Lägg upp dem på en tallrik eller serveringsfat.
  8. Lägg en till två msk skagenröra på varje ägghalva och servera. Garnera ev. ägghalvorna med lite finhackad rödlök och dill.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer