Ägghalvor med het räkröra

Gott till påsk, midsommar, julbord eller svenskt smörgåsbord.
Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 12 ägghalvor. Gör gärna några extra om du är osäker och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.

6 portioner ägghalvor med het räkröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 6 stora frukostägg
  • 20 gram isbergssallad
  • 150 gram skalade räkor
  • 3 msk majonnäs eller matyoghurt
  • 3 krm cayennepeppar
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka ägg – 13 minuter från ljummet vatten brukar bli lagom hårdkokta ägg. Räkna 8 minuter om du lägger dem i kokande vatten.
  2. Skölj äggen i kallt vatten.
  3. Strimla eller plocka isär sallad.
  4. Blanda räkor, majonnäs och cayennepeppar till en röra och smaka av räkröran med salt och vitpeppar.
  5. Skala och dela ägg. Lägg upp ägghalvorna på ett fat du som du spridit ut strimlad isbergssallad på.
  6. Toppa ägghalvorna med den heta räkröran.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer