Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot

Goda till buffe. Gott till det svenska smörgåsbordet vid påsk, midsommar och jul.

5 portioner, 2 ägghalvor var

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 50 g kallrökt lax
  • 100 g fäskost
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen kalla.
  2. Skala äggen och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
  3. Skär laxen i små tärningar.
  4. Blanda dem med färskost, pepparrot och dill.
  5. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Fördela laxröran på ägghalvorna och garnera med riven pepparrot.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer