Äggakaka med Halloumi

Äggakaka med Halloumiost. En vegetarisk variant av äggakaka utan fläsk som är utbytt med salt stekt halloumiost.
Valfrit sallad är gott till. På bilden serverad med spenatsallad med parmesan samt småtomater i balsamvinäger (sök recept här på receptfavoriter).

4 portioner äggakaka med halloumiost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 8 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Tillbehör: 1 halloumiost, 3-5 skivor var
  • rårörda lingon

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva halloumiosten.
  3. Stek halloumiosten i en stekpanna eller grillpanna tills den fått färg några minuter på varje sida.
  4. Vispa under tiden ihop ägg, mjölk, mjöl, salt och vitpeppar i en bunke.
  5. Smörj en ugnsform i storlek som en halv ugnspanna eller stor stekpanna med höga kanter med olivolja.
  6. Häll sedan i äggakakssmeten i pannan och sätt in i ugnen samt grädda i ca 20 minuter. Sänk värmen till 200 grader efter halva tiden.
  7. Skaka på äggakakan innan du tar ut den och se så att den har stelnat och ej har ägg som ej stelnat i mitten.
  8. Värm på osten mot slutet av gräddningen.
  9. Ta ut äggakakan och servera den med stekt skivad halloumi samt rårörda lingon. Samt ev. övriga tillbehör enligt önskemål.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer