Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad

Introduktion och förberedelse

Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad.

En söt och ljus tryffel rullad i kokos.

Varianter

  • Tryffelkulorna kan förvaras och serveras i små pappersformar typ knäckformar om du vill det - se bild.
  • Istället för ugnsrostade kokosflingor kan du rosta dem i en stekpanna utan vatten och socker. Vidare kan man ta kokosflakes.
  • Kokos kan bytas mot mandelspån; hackade nötter som hasselnötter, pistage eller mandel; eller strössel.
  • Mandelmassa kan bytas mot marsipan. Enkelt är at köpa valfritt marsipanlock på rulle.

32 stycken tryfflar med nougat

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 300 gram nougat
  • 300 gram mandelmassa
  • 250 gram vit choklad, gärna fin Lindt eller Valrhona
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 msk florsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn.
  2. Blanda kokosflingor med en matsked vatten och en matsked florsocker i en skål. Sprid ut på bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i ugnen tills de fått färg. Låt svalna.
  3. Skär nougat i 32 lika stora bitar.
  4. Forma dem till kulor. Ställ i kylen.
  5. Skär mandelmassa i två bitar. Tryck ut till avlånga plattor med fingrarna. Kavla ut mellan plastfolie. Ta bort folie och skär i rutor (obs 16 på varje).
  6. Slå in nougatkulor i mandelmasse-rutorna. Ställ i kylen.
  7. Dela vit choklad i bitar och smält under omrörning i vattenbad eller mikro på medeleffekt.
  8. Ta en provsticka eller tandpetare och stick i kulorna, doppa dem i chokladen, rulla dem i kokosflingor och lägg upp på bakplåtspapper.
  9. Låt dem stelna i rumstemperatur.
  10. Klart att servera tryffeln. Förvara dem mörkt och svalt ex. i en burk med smörpapper.
E-mail
Medel: 4.1 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 83 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-18

Tillbehör och liknande recept:

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning Blandat julgodis på fat. Julgodis kan du muta tomten med. Eget...