Välkommen till Henriks receptfavoriter!

Henrik Mattsson kock på Receptfavoriter

 

Recept och måltidsinspiration för alla smaker

Jag heter Henrik Mattsson och är utbildad till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan i Grythyttan.

Här kan du läsa mina personligt skrivna och testade recept med bilder, tips, varianter och serveringsförslag skapade för att Du ska ha bästa förutsättningar att lyckas i ditt kök. 

Vad vill du laga?

Nya recept

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Plocka nässlor

Plocka nässlor och laga soppa, paj, pasta eller förväll och spara till annat tillfälle.

Läs mer

Recept

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt.

Läs mer